fredag 26 februari 2010

Stjärtsuccé











Den här hangtagen prydde brallor som såldes i Sverige från -72 av Allingsåsbaserade företaget Martinette som tidigare varit ett profilerat klänningsföretag. En viss herr Ebbe Borsing satt på ett patent som skulle ge den svenska kvinnans rumpa ett riktigt lyft. Martinette köpte loss idén och satsade allt krut på byxor med "form-cut".
Och så här kunde det se ut. Gabardin var materialet på modet.



Ingen behövde lämna butiken deppig och utan byxor för med 24 olika storlekar fanns det något för alla former! Det tyckts mig som att allt var lite vänligare och trevligare då. Till och med klädtillverkarna. Bild och info har jag lånat härifrån där du också kan läsa mer.

torsdag 25 februari 2010

Kan man få för många skor?

Jag vet inte när det hände men jag har visst börjat samla på skor! Här är ett par ljuvliga "träskor" som jag köpte häromdan på Emmaus. De hade ett helt parti till salu. De kan väl vara 60 eller 70 tal och säkert gjorda i Sverige. Undrar vem som fick den här geniala idén en gång i tiden. Jättesköna är dom dessutom.

Normalt brukar jag inte lämna marken med mer än sådär två tre centimeter men jag börjar bli lite vågad! Kanske blir det till och med ett par pumps till våren men då får jag nog ta stödhjulen på.

onsdag 24 februari 2010

Med en tidsmaskin...

...skulle jag kunna göra inköpsresor bakåt i tiden och fylla min butik med allt det snyggaste från olika perioder. En våt dröm.




I Mannequin från 1987 spelar Kim Cattrall skyltdocka som på nätterna vaknar till liv och lever rövare i en galleria. Jag älskar filmer som utspelas i gamla butiksmiljöer. Tänk att få kliva in och se sig omkring.

Just nu har jag butiken full med newoldstock. Det mesta är tillverkat i Sverige mellan 60-80 tal och allt är nytt och oanvänt. Fast gammalt. Om jag kunde skulle jag behålla allt själv men se det går inte. Här nedan syns en av klänningarna som finns till salu. Fint foto av Lisa Arfwidsson. Stencool modell Ulrika.



Jag hoppas jag drömmer inatt. Om en affär fylld från golv till tak med blommiga klänningstyger.