torsdag 28 april 2011

Paket på väg!

Lägger Du en order på webshopen kommer ett sånt här paket på posten ett par dagar senare =). Vill Du bara köpa något litet som ett par örhängen t ex går frakten endast på 25 kr. Inget att tveka på med andra ord. Välkommen!

tisdag 26 april 2011

Fotografering var de ja!

Bergelin är som bekant vår egen klädlinje. Vi kan med glädje konstatera att vi nu funnit en mer än kompetent samarbetspartner som kan sy upp åt oss. Detta innebär att vi har möjlighet att nå ut till fler! Först ut är klänningen Anna i marinblått eller lysröd med vita prickar. En klassiker som sitter snyggt på alla och aldrig blir omodern. Här är några bakom-kulisserna-bilder från fotograferingen vi gjorde i förra veckan.


Julia Mai som så fint pekar ut på kartan var vi befinner oss modellar. Kolla in vad hon pysslar med annars här. Den eminenta fotografen är Lisa Arfwidson vars alster ni kan spana på här. Inom kort kommer klänningarna upp på webshopen och till en butik nära dig. Fler bilder från fotograferingen utlovas dessutom. Håll korpgluggarna öppna. Den vackra gamla kartan fick vi låna av våra grannar på Studio Möllan.

torsdag 14 april 2011

Åh nej inte en filt till...

Jodå. Den låg där så oemotståndligt fin och väntade på mig för en billig penning. Ingen märkning som skvallrar var den har sitt ursprung tyvärr men vacker är den.

Den ovanligt formade stråväskan fyndade jag i helgen och den ska såklart få följa med mig till stranden i sommar. Dom som känner mig vet att jag gärna spenderar mina lediga dagar där med tårna i sanden. Bra läsning, skor som skyddar mot den stekheta sanden samt något att knapra på är trevligt att ha med sig. Tack för de fina gåvorna. Solglasögonen och örhängena finns att köpa i butiken och webshopen. Bikiniöverdel från 50-talet som sitter förvånansvärt bra ska få stå förlaga för fler. Bara tiden vill räcka till.

På senaste tiden har jag börjat känna starkare för vissa frågor. Det är mycket konkurrens oss kvinnor emellan. Det skulle inte behöva vara så tycker jag. Vi borde hålla ihop och hjälpa varandra. Jag köpte med mig den här skivan hem igår. Det är musik från en teateruppsättning som behandlar kvinnors kamp för jämställdhet från år 1919, då lika rösträtt inrättades i Sverige, och femtio år framåt. Den gavs ut 1975 och är väl rätt präglad av sin tid men är i alla fall fri från destruktivt manshat. Många fina texter på den som tar upp en önskan om gemenskap mellan kvinnor.

Tidsvers 1947

Jösses flickor öppna famnen
vi ska knyta vänskapsbanden
och för gott begrava alla svärd.
Kvinnor här från alla länder
ska med sina egna händer
bygga upp en ny och bättre värld.
Barnen ska vi lära allt vi vet
visa på vår egen enighet
nyttan av en solidaritet.

fredag 8 april 2011

Detaljbilder...

...av våren som kommit...

... av de fina fickorna på klänningarna som damp ner idag...

tisdag 5 april 2011

Skodon

När tårna börjar titta fram behöver man skaffa sig nya skor. Med våren i antågande slog jag till på de här godingarna från anrika Tretorn.
Det är en nyproduktion av en modell som släpptes 1956 och borde alltså finnas gömd i den här katalogen någonstans. Tretorns produktkataloger har fantastiska omslag. Hitta fler här. Jag har även skrivit om Tretorn tidigare här och här.
I mina gamla kataloger har jag sett andra varianter på Tretorns canvasskor. De är gamla i gemet så att säga. På första bilden gymnastikskor i prima smärting 4,95 kr Åhlen & Holm 1949-50.
Bild två en modell med platåsula och knytrosett 15,25 kr samt gymnastiksko med patenterad sula 4,25 kr. Båda från TRE TORN vår- och sommarkatalog 1949 A-B Wiskadals Fabrik.
Bild tre visar slitstarka svenska sommarskodon från Åhlen & Holm så tidigt som 1935. Tennisskor 3,50kr och sandal med klack "Inger" 5,75 kr till damer. Grå gummisko i smärting 3,50 kr till herrar! I katalogregistret får man slå på "skodon" för att hitta rätt =).
Jag träffar som bekant ofta personer som samlar på vinylskivor och älskar musik. Det är imponerande och ibland lite roande hur fanatiskt detta intresse kan yttra sig. Kom just på att jag nog inte ska vara så snabb med att döma. Snacka om att kasta sten i glashus.