torsdag 26 maj 2011

The pigtailed killer!

När det blir vår och sommar har man inte lika mycket tid över för film men igår såg jag den här fantastiska rullen. Rekommenderas varmt. Creepy!

tisdag 24 maj 2011

Nytt från Stand Up Girl!

Från vårt eget märke Stand Up Girl nu två nya modeller. De perfekta örhängena till midsommar som föreställer prästkragar. Efter en förlaga från 40-talet. Asymmetrin i kronbladen gör dem levande trots att de är av plast =).


Sådana här hårspännen har ni inte sett någon annan stans väl? Sex poppiga färger att välja på och modellen har vi tagit fram efter ett original från 60-talet. Såklart finns båda modellerna i webshopen.


Senast införskaffade bonaden.

Som för övrigt behöver strykas till innan den åker upp på väggen. Det är en sport att hitta broderade bonader med budskap som inte är religiösa. När jag väl hittar en pirrar det till i magen. Jag gillar det koncentrerade formatet av kunskap om livet och människan.

lördag 14 maj 2011

Spisarboxen!

Äntligen har vi fått in den klassiska spisarboxen i lager igen i både EP och LP format. Nu även i granit och som vanligt med förstärkta plasthörn. Köp dem i vår webshop. Boxarna var populära på 50 och 60 talet men Alstermo bruk som tillverkade dem då liksom nu har funnits med ända sedan 1804 med rötter i den första industriella revolutionen. Här har vi verkligen ett företag som kan skryta med sin historia. Två andra klassiker som ingår i deras sortiment är Unica-boxen och Atlas-väskan.







Jag är ju Smålandstös från början och Spisarboxen tillverkades i mina gamla hemtrakter. Jag visste att bruket fanns kvar och fick för mig att höra med dem om de inte funderat på att ta upp produktionen igen. Det visade sig att de visst gått i samma tankar och så kom det sig att vi blev först ut med att sälja den nylanserade varianten i Sverige. Så kan det gå till när jag nosar upp nya produkter till butiken.

onsdag 11 maj 2011

Klänning Anna

Vi presenterar stolt. Första produktionen för vårt eget märke Bergelin. Klänningen Anna. Hitta den på vår webbshop eller hos någon av våra återförsäljare.







Ett stort tack till vår skickliga fotograf Lisa Arfwidson och modell Julia Mai . Styling och hår Martina Röed.

måndag 2 maj 2011

Marias retrobutik i Kalmar!

Jag var på besök i Kalmar i veckan och snubblade då över den relativt nyöppnade butiken Marias Retro. Tjejen som driver den har verkligen känsla för hur man gör en butik inbjudande och mysig. Det kan ju ha något att göra med att hon själv har ett väldigt inbjudande sätt. Vi kom till att börja prata om både det ena och det andra. Inom kort kommer våra klänningar från Bergelin och smycken från Stand Up Girl att finnas till salu här.




Butiken är väl värd ett besök och jag tror jag vågar lova ett mycket trevligt bemötande. Vill ni läsa mer om Maria och hennes butik kan ni göra det här på hennes blogg.