tisdag 28 augusti 2012

Finska snörskor!

Våra vänner i Finland gör ju såklart inte bara de populära "finskorna" som vi sålt ett tag nu. De gör även den här modellen med snörning som vi tagit in på prov! När jag skriver att våra leverantörer i Finland GÖR dem så menar jag detta bokstavligen. I dessa tider av prisdumpning och utnyttjande av arbetskraft i låglöneländer kan våra grannar tillverka dessa på hemmaplan och ändå hålla hyggliga priser utan att tulla på kvalitén. Hurra!

tisdag 21 augusti 2012

Liten lagerrensing!

Nu har du chansen att fynda mysblusen Cecilia till halva priset lagom till höstens intåg. 
Gäller så långt lagret räcker.



lördag 11 augusti 2012

DAGNY

Redan en klassiker i Bergelins utbud. Skjortblusklänningen Dagny. Här i stormönstrat blommigt. Finns även just nu i svart grund med paisley/blommor och roströd med prickar i vitt och gult. Fler varianter utlovas under höst och vinter.


Klänning Dagny. Fotograf Lisa Arfwidson, modell Manuela Iwansson, makeup och styling Lovisa Fredriksson.


torsdag 9 augusti 2012

Lösning på ett I-lands problem.

Jag vill slå ett slag för en liten men bra produkt vi har i butiken. Om jag adderade tiden jag lagt på att leta efter försvunna hårnålar skulle det bli en deprimerande siffra. De gömmer sig alltid när man har bråttom och dyker upp när man inte behöver dem. I ett parti från en gammal smyckegrossist som jag köpte upp fanns ett stort gäng med hårnålskartor från 50-talet. Fina tänkte jag men säkert inte så praktiska. De flesta var gråa dessutom!?

Så i ett ögonblick av nöd fick jag för mig att prova dem själv. Och! De sitter som en smäck, glider inte, inga plastpluttar som lossnar och grått göms perfekt i blont hår. Det borde jag räknat ut för länge sedan. Har jag inte en tråd som matchar ett tyg använder jag ofta en neutralt grå istället. Bäst av allt är att jag har obegränsad tillgång på de här spännena. Finns även i svart för mörkhåriga och så det räcker till dig. En femma per karta!

måndag 6 augusti 2012

Nytt Nytt Nytt!!!

Tre gånger nytt från Bergelin. Splitter ny stil. Linnet Elin. Perfekt passform enligt oss som det tog ett par försök att få till. Det till synes enklaste kan vara det svåraste att formge. Tillverkad av mjukaste ekologisk bomull stickad på fabrik i Sverige. Vi ser fram emot att vidareutveckla trikåsidan för Bergelin i samarbete med denna leverantör.
 
Dessutom två nya varianter av succémodellen Dagny. I viskos förstås för rätta fallet i kjolen. Svart grund med paisley och blommor i beigevit eller roströd med gulvita prickar.