torsdag 30 september 2010

Solebo


Sol i hjärta sol i sinne sol ute och sol inne! Fynd på favoritloppisen. Under hundra spänn för två jättesnygga yllefiltar i fint skick från Solebo. Jag försökte hitta lite info om företaget som gjort dem men kammade noll. Inte mer än att det finns en by som heter Solebo i höjd med Hudiksvall. Loggan känns lite tunnbröd så det kanske stämmer att de gjordes norröver. Någon som vet något?

söndag 26 september 2010

Billigare frakt i webshopen

Smycken är en storsäljare i vår butik i Malmö. För att det ska kännas lika roligt för er att handla via nätet inför vi nu ett nytt fraktsystem. Alla smycken och vissa icke skrymmande accessoarer skickar vi till en lägre fraktkostnad. 20 kr för första varan och därefter 5 kr till per vara. Som tidigare gäller fri frakt vid köp över 1000 kr. Ni ser alltid den totala fraktkostnaden i kassan innan ni genomför ert köp. Här några exempel på vad vi har att erbjuda. Örhängen med skruvfäste 40/50-tal från äldre lager.



Vi är verkligen glada över att finnas tillgängliga via nätet och att fler hittat till vår butik. Till vår hjälp har vi en fantastisk duktig programmerare som bygger alla fiffiga funktioner i shopen. Vi säger hur vi vill ha det och han ser till att det blir verklighet. Är ni i behov av en pålitlig och duktig person som kan bygga en webbshop hör av er till mig så får ni hans kontaktinfo!

fredag 24 september 2010

Nytt i butiken

Vår omtyckta halvcirkelkjol finns nu åter i lager. Här i en gråmellerad vinterjersey med vackert fall. Bekvämare än så här blir det inte. Ät och drick så mycket du vill. Hela kjolen är stretchbar och anpassar sig efter din kropp. Finns i webbshopen och butiken i Malmö.



Gillar ni blusen så håll utkik i butiken. Några enstaka ex av den kommer snart ut till försäljning.

torsdag 23 september 2010

Finskor från Finland

Jag har fått så många komplimanger för de här skorna att jag bestämt mig för att ta in dem till butiken. De på bilden är mitt eget kära par som varit med ute många gånger. Trots det ser de nästan nya ut. Det är jättefin kvalitet och de är otroligt sköna. Mjukt och tåligt skinn på både ut och insida. Ruggad gummisula som ger jättebra väggrepp =). Tillverkas i Finland av ett litet företag som startades 1961. Deras herrskor finns sedan tidigare på den svenska marknaden men vi blir först ut med deras damskor. Modellen kallas dans/promenad sko.


Mina svarta favoritskor på en annan tjejs Californiavita favoritamazon! Fin kombination. När det blir lite kallare ute bär jag skorna med att par tjockare strumpor i. Det blir så fint när färgen tittar fram mellan panelerna. Håll utkik för de finns inom kort att införskaffa på Som Ny.

onsdag 22 september 2010

Vinterkänga

Jag tänkte vara förutseende och införskaffa en robust känga för att klara mig igenom denna vintern. Det borde ju inte vara något problem med tanke på att det är helt "rätt" denna säsongen och alla märken har sina egna modelller. Här är några snygga exemplar men som alla har något gemensamt jag inte gillar. Kan ni gissa vad det är?




Dragkedjor!? Jag förstår att de satt dit dem för att man ska kunna ta på och av dem snabbare men det hjälps inte. Jag tycker inte att det är snyggt. Det är såklart många som tycker tvärtom och har nytta av denna nymodighet. Men jag kan och vill knyta mina egna skor =).

tisdag 21 september 2010

Höstigt i webshopen



Äldre oanvända ullkavajer från Norén och Rippner finns att köpa i webshopen för 250 kr storlekar 38-42. Ett märke jag inte hittat någon information om tyvärr så om det är någon som vet något utbilda mig gärna. Snygga är dom i alla fall.

lördag 18 september 2010

Stickat!





Det tog sin lilla tid men nu är den klar. Jag flyttade in i den direkt och har inte flyttat ut än. Den är redan lite noppig som brukligt är hos älskade koftor. Nu när jag fått snits på handlaget känner jag mig redo att sticka i lite mer lyxiga garner! En likadan fast i ull står överst på listan just nu. Mönstret till den här koftan har jag tagit fram med hjälp av en gammal kofta jag hittat på loppis.

torsdag 16 september 2010

Till salu



Handsydd av mig för Bergelin. Finns att köpa i webshopen för 595 kr. Sydd efter 40-tals snitt. Åtta våder. Dragkedja i sidan och härligt bred fåll.

fredag 10 september 2010

Starke Adolf

Ooooh! Jag har hittat nya favorittrosor. Allt lämnas åt fantasin och inga troskanter syns genom kläderna. Vill man inte ha skitsnöre är det bara att gå åt motsatt håll. Heltäckande! Tyvärr har Twilfit inga bilder på mina favoriter i modell maxi men de har en jättefin serie bilder där man får följa företagets utveckling från 1920 och framåt. Jag gillar företag som är stolta över sin historia. Osökt kommer jag även att tänka på fenomenet starke Adolf.


Hjalmar Lundin 1871-1941 är vår svenska strongman som turnerade USA och världen runt och flexade musklerna och mötte olika kombatanter i brottningsmatcher. Han har skrivit om den tiden i boken som ni ser här ovan. Den ska jag försöka få tag på.

fredag 3 september 2010

En mysse

Den här boken gavs ut 1933. Det rådde stick och virkepidemi i Sverige. I depressionstider var det bra att kunna förse sig med det man behövde på egen hand. Enligt bokens förord är det lättare att sticka än att sy sig kläder då det oftare går snett vid sömnad för nybörjaren. Vet inte om jag håller med riktigt. Det är rätt knivigt vad man än ger sig på.



Jag tycker att modellerna är så söta och fina i håret.


Det är tur att jag inte har en hel familj att sticka åt. Det hade blivit en kall vinter för dem i sådana fall. Jag har jobbat på en kofta till mig själv i ett halvår snart.



Det här mönstret har jag provstickat. Lätt att sticka kanske lite svårare att bära. Vad tycker ni?