onsdag 18 augusti 2010

Hux flux

...blev det höst. Lite snopet då jag inte var färdig med sol och bad på långa vägar. Men är det något man inte kan påverka här i livet så är det vädret. Bara att göra det bästa av det som bjuds.

Med en sån här goding från Tidstrands Yllefabrik i Sågmyra blir den annalkande kylan lite lättare att uthärda. Jag fick ärva den här fantastiskt mjuka yllefilten nyligen och har verkligen lärt mig uppskatta den. Att ha den bakom ryggen i soffan känns som att sitta i famnen på någon. Dessutom är den ju så vacker. Tidstrands fabriker var i gång i nästan hundra år 1896-1976 och var kanske den allra största leverantören i Sverige. Så här stort utrymme fick de i Åhlen & Holms stora jubileums katalog höst/vinter 1949/50. Sprakande färgtryck och allt. Inte undra på att Tingstrands kunde hålla sig med 800 anställda på 40-talet.


Det är faktiskt en precis likadan filt jag har som avbildas längst ner till vänster på den övre bilden. God bäddkultur och god sömn utlovas i texten. Vad jag förstår fanns denna typen av filt i de flesta hem. Det bäddades med lakan och pläd på den tiden och inte påslakan. På nästa uppslag finns bland annat barnfiltar med Pelle Svanslös, Mors lilla Olle och Troll motiv.


Jag har fler planer för att hålla er varma under det mörka halvåret. Snart finns en flanellklänning från Bergelin i butik nära dig. Det är en långärmad variant av Agatha med klätt bälte och knappar i storlekarna Small, Medium och Large. Marinblå botten med rutor i vitt gult och rött ska det bli. Jag har nyförvärvat styrkor till produktionen och har därför lyckats pressa priset litet.

2 kommentarer:

  1. Superfina filtar. Tänk om man kunde få tag på ett gamalt lager av dom! Om klänningen fins många av så vet jag en butik på Öland som gärna säljer den!

    SvaraRadera
  2. Klart jag skickar klänningar till dig när dom kommer! De ska skeppas över ett stort hav först bara så det tar lite tid =). Fick jag tag i ett gammalt lager med sådana filtar hade jag behållt aaaaaaalla själv. Föresten så är det nåt fel på kommentarfältet på din blogg. Har försökt skriva något många gånger men det funkar ej!

    SvaraRadera

Jag vill veta vad du tycker!