lördag 17 april 2010

Nöden har ingen lag

Jag har sytt två Agathaklänningar av en fantastiskt fin bit klänningstyg som jag fyndat på loppis. Jag blev lite förskräckt när jag satt och klippte ut dem eftersom min chansning inte gick hem. Tyget räckte inte till alla delar. Istället för en fin skulle det nu bli två ofärdiga. Men så mindes jag alla finurliga råd som jag läst om i tidningar från 1940-50 då vissa tyger köptes mot kupong och var en bristvara.

Kläder bars tills de föll i trasor och snabbast slets t ex tyget vid armbågen. På första bilden har delar från framstycket klippts ur och använst till att lappa ärmar och ersatts med nytt kupongfritt. Här följer några fler artiklar med samma grundidé. Ibland kan det vara kreativt givande att arbeta under press.


Samtliga bilder är hämtade ur Husmodern.


Jag gick således och handlade mig en bit tyg som gick bra tillsammans med det mönstrade. Jag tycker det blev riktigt snyggt. Kanske till och med bättre!


Jag är mycket förtjust i knapparna. Det syns inte så bra på bilderna men det är riktig pärlemor och de är så härligt stora !

3 kommentarer:

  1. Ja, det blev väldigt bra med två sorters tyg! Hur snyggt som helst.

    SvaraRadera

Jag vill veta vad du tycker!