torsdag 11 mars 2010

Pynta öronen

Idag hängde jag fram massor med nya örhängen i butiken. Det känns lite som att måla en tavla när jag fyller gallret med olika färger. Den här gången tycker jag det påminner om ett färgglatt påskris. Förresten funderar jag på att göra ett fastlagtsris med rosetter av färgglada servetter som vi brukade göra hemma när jag var liten. Är det nån annan som har gjort så eller är det ett lokalt småländskt fenomen?


Nästan alla örhängen här på bilden är clips och det brukar glädja många kunder som liksom jag inte har hål i öronen. Några har valt att låta bli för att de är allergiska andra för att de inte törs! Jag tillhör nog lite av båda sorterna. Alla örhängen här kommer från ett gammalt grossistparti. De har med andra ord aldrig varit ute i butik förut och de äldsta är så gamla som 40-tal.Så här ser några av de äldsta modellerna ut och då var det skruvfäste som gällde. Är dom inte ljuvliga så säg...

7 kommentarer:

 1. åh! dom gröna långa är underbara!

  SvaraRadera
 2. Men å varför finns inte din butik i sthlm....Skulle gärna shoppa loss! Fastlagsris har jag ingen kännedom om men det har man är innan påskriset eller är det samma?

  SvaraRadera
 3. Vissa av mina grejer säljs i Stockholm på Wild Roses och Tjallamalla. Tjallamalla har även en del på sin webshop bland annat några väldigt söta hårspännen. Jag säljer nya och gamla newoldstock smycken under namnet Stand Up Girl!

  Jag ska se om jag inte hinner plocka ihop ett fastlagsris i helgen och jag tror precis som du säger att det hör till tiden runt fastlagsbullen/semlan. Alltså innan påsk. Det kan vara så att min mamma kom på idén med servetter själv. Hon är väldigt kreativ och påhittig.

  SvaraRadera
 4. Förresten om ni ser något ni gillar så kan ni såklart köpa det av mig direkt fram tills webshopen är klar. Bara skicka ett mail till info@somny.se så löser vi det!

  SvaraRadera
 5. Hejsan, jag undrar var du har köpt ditt galler? Skulle så himla gärna vilja ha något liknande i min garderob?

  MVH Amanda

  SvaraRadera
 6. Jag har köpt mitt galler i en butik som säljer butiksinredning. Jag tror inte de säljer till privatpersoner men här är adressen.
  http://www.hkbutiksinredning.se/

  SvaraRadera

Jag vill veta vad du tycker!